Zomerse salade met zalm

Een salade met veel kleur en smaken die meteen het gevoel van zomer oproepen.

Zomerse salade met zalm

Een goed gevulde salade voor een zomerse dag, die je met wat brood, of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes uit de oven, kan eten.

Voor vier personen heb je nodig:

4 eieren
200 gram botersla
2 avocado's
200 gram tomaatjes
Halve komkommer
Halve mango (ca. 100 gram)
1 kleine rode ui
100 gram zeekraal
200 gram gerookte zalm
100 gram Hollandse garnalen

En voor de dressing:

2 eetlepels mosterd
2 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap

Zet het water op voor de eieren en doe ze in het water als het water kookt. Zet een timer op 6-6,5 minuten (afhankelijk van hoe groot ze zijn) zodat ze nog net een beetje zacht gekookt zijn. Pak ondertussen een grote saladeschaal en doe daar de boter sla in. Snijd de avocado's door de helft, verwijder de pit en de schil en snijd ze in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de sla. Was de tomaatjes, snijd ze in kwarten en voeg ook deze toe aan de schaal.

Laat de eieren schrikken onder koud water zodra de timer is afgegaan en leg ze even aan de kant. Rasp de schil van de komkommer, snijd door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens de helften in partjes. Schil de mango en snijd de helft van het vruchtvlees in stukjes. Voeg deze partjes komkommer en de stukjes mango toe aan de saladeschaal. Snipper nu de rode ui heel fijn, je wilt namelijk geen grote stukken rauwe ui in je salade hebben. Strooi de rode ui uit over de saladeschaal.

Voor de dressing meng je de ingrediënten: 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels mosterd en twee eetlepels honing en tot slot één eetlepel citroensap. Maak op smaak met wat peper en zout en giet het in de salade schaal. Hussel nu de inhoud van de schaal met slabestek door elkaar.

Nu gaan we de salade mooi garneren met de laatste ingrediënten. Strooi de zeekraal en de garnaaltjes uit over de salade. Snijd de zalmplakken door de helft, zodat je er mooie kleine rolletjes van kan rollen en leg deze op de salade. Als laatste pel je de eieren, snijd je ze door de helft en plaats je de halve eieren bovenop.

Eet smakelijk!