Zalm tartaar
Voor een lekker fris begin van je diner, niet al te machtig en de combinatie van zalm met avocado verveelt ook nooit.
Voor 8 zalm tartaar als voorgerechtje heb je nodig:
500 gram gerookte zalm
Een halve limoen
2 avocado's
3 eetlepels mayo
wasabi (hoeveelheid naar smaak, maar toch zeker 1 flinke theelepel)
125 gram zeewiersalade (of gebruik wat zeekraal!)
Wat visseneitjes/kaviaar ter garnering (optioneel)
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Doe de stukjes zalm in een kom en knijp de halve limoen uit boven de tartaar. Roer het limoensap door de kom met zalm.
Snijd de avocado's door de helft, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado's in kleine blokjes.
Doe drie eetlepels mayo in een bakje. Meng er wat wasabi doorheen, naar smaak, maar het mag wel een beetje spicy zijn. Meng de helft van de wasabi mayo met de avocado in een kom.
Gebruik de serveerringen, of maak de tartaar in glaasjes. Doe een flinke lepel avocado op de bodem. Druk het een beetje aan en leg er een flinke lepel zalm erboven op. Als je de serveerringen gebruikt, druk de zalm nog wat meer aan, voordat je de ring er voorzichtig afhaalt. Herhaal dit voor de andere porties.
Voor de streepjes wasabi mayo ter garnering kan je een spuitzak gebruiken of gewoon met een lepel. Maak boven de tartaar wat zigzag bewegingen met de spuitzak (of lepel en laat dan langzaam de mayo van de lepel afvloeien).
Plaats een toefje zeewiersalade bovenop de zalm. Maak het eventueel nog af met een klein beetje visseneitjes/kaviaar.
Eet smakelijk!