Yakitori spiesjes
Yakitori spiesjes, om in de Japanse sferen te komen.
Een goede snack voor bij de borrel, of maak het onderdeel van je avondmaaltijd.
Voor ca. 10 spiesjes heb je nodig:
350 gram kippendijfilet
10 stokjes
8 el soja saus
2 el mirrin
2 el sake
2 tl suiker
2 tl citroensap
sesamzaadjes ter garnering
Doe de sojasaus, mirrin, sake, suiker en citroen in een steelpannetje op hoog vuur. Laat het koken, terwijl je met een garde goed roert. Zet daarna het vuur zachter en laat de saus indikken. Blijf roeren met een garde tussendoor, en pas op dat het niet te hard gaat. Maar moet wel warm genoeg zijn dat de saus steeds wat dikker wordt, dit zal zo'n 15 minuten duren.
Leg ondertussen 10 houten spiesjes in het water. Snijd de kip in kleine stukjes, dan garen ze ook makkelijker tijdens het grillen. Haal de spiesjes uit het water, maak ze droog en spies aan ieder stokje de kip tot net wat over de helft van het stokje. Als de saus nog niet dik genoeg (echt stroperig) is, zet het vuur dan nog een tikje hoger, terwijl je blijft roeren.
Pak een grillpan en verwarm deze met wat olie op hoog vuur. Leg de kipspiesjes in en bak ze per kant even kort aan. Begin dan met het bestrijken van de kip met de saus met een kwastje. Draai ze regelmatig en smeer ze dan weer opnieuw in met de saus. Herhaal dit totdat de kip gaar is, dit zal na zo'n 5-7 minuten zijn. Leg de kipspiesjes op een serveerplankje. Bestrooi ze met wat sesamzaadjes ter garnering en je bent klaar om ze uit te serveren.
Geniet er van!