Flammkuchen met vijg en witlof
Een makkelijk en smaakvol bijgerecht!
Kerst inspiratie: lekker om te serveren als (vega) bijgerecht! Het zoet van de vijg combineert goed met het bittere van de witlof en het pittige van de geitenkaas. En het is binnen no-time klaar.
Wat heb je nodig voor 1 plaattaart:
1 rol flammkuchendeeg
1 beker haver fraîche
2 stronken witlof
3-4 verse vijgen
75 gram geraspte geitenkaas
Wat blaadjes basilicum ter garnering
Verwarm de oven voor op 215 graden hete lucht. Was de witlof en snijd de onderkant van de stronk eraf. Pel de losse bladeren eraf, en bak deze kort aan in de pan, totdat ze al wat bruin kleuren en wat slapper zijn geworden. Strooi er wat zout overheen en laat ze afkoelen.
Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat, met het bakpapier eronder. Smeer de haver fraîche uit over het deeg, laat ca. 1 cm over aan de buitenkant van de randen. Leg vervolgens de blaadjes witlof uit over de hele bodem. Was de vijgen en snijd ze in plakjes. Verspreid de plakjes over de plaattaart en bestrooi rijkelijk met de geraspte geitenkaas.
Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten, totdat het deeg gekleurd is. Haal uit de oven en maak op smaak met wat peper. Strooi de basilicumblaadjes erover uit ter garnering als het iets is afgekoeld en je bent klaar om uit te serveren.
Eet smakelijk!