Amuse: Vijgen met geitenkaas en seranoham
Dit gerecht is letterlijk in 10 minuten gemaakt en een feestelijk begin van je diner. Je hebt nodig voor 8 amuses:
8 vijgen
8 plakjes seranoham
1 rol geitenkaas (een beetje de smeuïge variant, niet brokkelig)
8 theelepels honing
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de vijgen. Snijd ze in vieren, maar niet tot de bodem, zodat je ze een beetje open kan duwen.
Snijd 4 plakjes geitenkaas af en snijd deze door de helft. Doe een half plakje geitenkaas in de vijg.
Haal een plakje seranoham los en wikkel het om de bolle kant van de vijg. Druppel vervolgens een theelepel honing op het plakje geitenkaas en tussen de vijg. Als de vijgen trouwens al heel rijp zijn hoef je wat minder honing te gebruiken.
Herhaal de stap met seranoham en honing voor alle vijgen en zet ze in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven voor ca. 5 min, dan is de geitenkaas warm geworden en de seranoham wat krokanter.
Serveer op een klein bordje als amuse, eventueel op een klein bedje rucola.
Eet smakelijk!