Vega turkse pizza
Lekker snel en lekker smaakvol: vega turkse pizza's!
Een semi gezonde (semi, want je eet dit met veel knoflooksaus) turkse pizza. Maar wel vega en met veel groente!
Voor vier turkse pizza's heb je nodig:
4 Libanese wraps (koop je bij de AH)
200 gram vega gehakt
140 gram tomatenpuree
200 ml tomato frito
1 ui
1 knoflookteen
100 gram ijsbergsla (met geraspte wortel)
1 theelepel sambal
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 halve theelepel kaneel
1 citroen
1 courgette
1 paprika
1 komkommer
Worcestershiresaus
Knoflooksaus
Sriracha saus (ook te koop bij de AH, of toko)
Eventueel: peterselie
Zet de oven op 180 graden. Was de courgette en paprika. Snijd ze in stukken en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Doe de stukken groenten in een ovenschaal, giet er wat olijf olie over uit en bestrooi met wat peper en zout. Zet in de oven voor ca. 15 minuten.
Snipper de ui en ontvel de teen knoflook. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en bak eerst de ui op hoog vuur een paar minuten aan. Pers de knoflook, voeg deze toe en zet het vuur laag. Bak als de ui zacht is geworden het vega gehakt mee. Vervolgens meng je in de pan erbij: de tomatenpuree, tomaten frito, sambal, gerookte paprikapoeder, kaneel en een scheutje worcestershire saus. Pers een halve citroen uit en voeg daar ook nog 1 eetlepel van toe. Roer door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Was de komkommer in snijd in lange reepjes.
De groenten uit de oven zijn als het goed is nu klaar. Leg de Libanese wraps even in de oven om op te warmen. Serveer vervolgens met de saus, groenten, ijsbergsla, veeel knoflooksaus, sriracha saus en eventueel nog wat peterselie.
Eet smakelijk!