Tom kha kai soep

Ik ben fan van soep en van Aziatisch eten, dus met deze Thaise kokossoep kan het wat mij betreft niet mis gaan!

Tom kha kai soep

Voor vier personen heb je nodig:

1 eetlepel laos
1 stengel citroengras
1 rode peper
1 limoen
Soja saus
Vissaus
Bruine suiker
2 tenen knoflook
1 liter kippenbouillon
450 ml kokosmelk
Kastanjechampignons
Rijstnoedels
Koriander

Zelf at ik deze soep als een voorgerecht, dus als je het als hoofdgerecht wilt maken zou je er nog paksoi en/of tauge en kip of een eitje aan toevoegen.

Bereid de kippenboullion voor. Snijd de champignons in stukken en snijd de tenen knoflook in kleine stukjes. Verwarm een scheut olie in de soeppan en bak de knoflook met de laos even kort aan. Voeg vervolgens de kippenboullion, kokosmelk en champignons toe.

Kneus de stengel citroengras en laat deze trekken in de soep. Snijd de rode peper in stukjes en haal de pitjes eruit. Als je van pittig eten houdt kan je de pitjes behouden. Voeg met samen met een scheutje sojasaus, scheutje vissaus en drie theelepels bruine suiker toe. Rasp de limoen en pers de vrucht uit. Tot slot voeg je ook dit toe aan de soep en laat het geheel een tijdje zacht koken zodat de smaken goed intrekken.

Als je bijna klaar bent om te eten, laat de noedels even wellen in net gekookt water. Na 2 minuten trek je ze uit elkaar en spoel je het af met koud water. Laat goed uitlekken en schep ze alvast uit in de soepborden. Schep de soep erbij en maak af met wat koriander.

Eet smakelijk!