Tagliatelle met Kip in Dragon saus

Een smaakvolle combinatie en perfect voor als je zin hebt in gezond comfortfood. Dit recept mag daarom zeker niet ontbreken in dit lijstje!

Tagliatelle met Kip in Dragon saus

Een smaakvolle combinatie en perfect voor als je zin hebt in gezond comfortfood. Dit recept mag daarom zeker niet ontbreken in dit lijstje!

Men neemt (voor 4 pers):

500 gram kippendij
400 gram tagliatelle
500 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
1 pakje sojaroom
1 pakje dragon
3 tenen knoflook
1 grote ui
Paprikapoeder
Tijm
1 citroen
Witte wijn om mee te koken (en op te drinken bij de maaltijd). Het liefst een beetje fruitig.

Een tomatensalsa is er lekker om erbij te eten en geeft ook wat kleur op het bord. Hiervoor neem je:

Zoete kleine tomaatjes
Schep mosterd (niet te scherp)
Olijfolie
Balsamico
Citroen
Eventueel dille

Je begint met het snipperen van de ui en persen van de knoflook. Bak deze in de pan en zet vervolgens in een bakje opzij. Snijd de kippendij in stukjes en bak ze op hoog vuur even aan. Breng op smaak met paprikapoeder, tijm, peper en zout. Je hoeft ze niet helemaal gaar te pakken, je gaat ze nu namelijk garen in de wijn. Schenk flink wat wijn (meer dan een scheut) erbij, hak de dragon en voeg samen met de ui en knoflook dit toe aan de kip. Laat het geheel een beetje koken.

Zet water op voor de tagliatelle. Snijd de champignons en bak ze in de pan.

Voeg de tagliatelle toe aan het kokende water. Voeg de sojaroom en wat citroensap toe aan de kip toe. Zorg dat er genoeg ‘ saus’ is, want zo voeg je de pasta toe aan dit geheel. Indien te weinig kan je op dit moment nog wat wijn toevoegen. Bak in de pan van champignons de spinazie erbij.

Mocht je de tomatensalsa erbij maken is dit een goed moment om daar mee te beginnen; was de tomaatjes. Snijd ze in vieren (of half) en voeg in een bak olijfolie, mosterd, balsamico toe. Breng op smaak met wat druppels citroensap, peper, zout en eventueel dille. Mochten de tomaatjes niet zoet genoeg zijn, voeg dan nog wat zoetigheid toe.

Als de tagliatelle gaar zijn, giet ze af en voeg ze in de pan met kip dragon saus, voeg ook de champignons en spinazie toe. Schep het geheel door elkaar; na nog een laatste keer proeven is het klaar om te serveren. Eet smakelijk!