Surimi borrel bootjes

Een van de dingen die ik graag eet als ik honger heb is zo'n surimi stick (met sojasaus) als snack. Maar je kan het natuurlijk ook iets meer aankleden en er een borrel snack van maken!

Surimi borrel bootjes

Geïnspireerd op een lunch die ik een keer voorbij zag komen op instagram bij 'foodbynatalievijfhuizen'. Voor een stuk of 20 van deze hapjes heb je nodig:

4 stronkjes baby Romaine sla
Een pakje surimi sticks (250 gram)
2 stengels bosui
1 komkommer
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel soja yoghurt
1 scheut sojasaus
1 theelepel wasabi (of minder, afhankelijk van hoe scherp je het wilt hebben)
1 theelepel sesamzaadjes

Hak de surimi sticks in kleine stukjes. Meng met 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel soja yoghurt door elkaar. Voeg een klein puntje wasabi toe en roer goed door. Meng vervolgens de surimistukjes erdoor. Snijd 2 bosuitjes in ringen en roerbak even kort zodat ze niet meer helemaal rauw zijn. Was de komkommer en snijd er stengels van ongeveer even groot als de kropjes Romaine sla. Hak de onderkant van de sla en was de blaadjes. Maak ze goed droog.

Nu kan je gaan vullen! In ieder blaadje sla schep je wat van de surimistukjes, een stukje komkommer. Maak het geheel af door er een scheutje sojasaus over uit te gieten en er wat bosuitjes en sesamzaadjes over uit te sprenkelen.

Eet smakelijk!