Spicy miso soep

Deze spicy miso soep zal je wel warm houden dit najaar.

Spicy miso soep

Met teriyaki chicken, gebaseerd op een van mijn favoriete soepen bij een ramen restaurant. Voor de vega optie laat je de kip weg en maak je het met (gerookte) tofu, en/of kook je in plaats van de kip een eitje. Ook heel lekker!

Dit recept is voor vier personen. Voor de bouillon heb je nodig:

2 eetlepels miso pasta
1 eetlepel pittige chilibonen pasta (te koop bij de toko)
Een half kippenbouillonblokje
1 eetlepel suiker
1 knoflookteen
2 cm gember
Een scheut sesamolie
Een scheut sojasaus

Voor de vulling van de soep heb je nodig:

1 paksoi
200 gram oesterzwammen
1 blikje bamboe
1 blikje minimais
300 gram kippendijfilet (of tofu/eitje)
2 eetlepels teriyaki saus
400 gram ramen
fijngesneden bosui (ter garnering)

Begin met het maken van de bouillon. Zet twee liter water op en doe daar de miso pasta, chilibonen pasta, kippenbouillon en suiker in. Laat het warm worden en roer goed door, zodat de miso pasta wordt opgenomen in het water. Pers de knoflookteen uit boven het water en rasp 2 centimeter van de gember uit boven de pan. Voeg nu nog een scheut sesamolie en een scheut citroensap toe en roer goed door. Zet het vuur laag en laat dit pruttelen.

Zet alvast water op voor de ramen. Snijd alvast de bosui fijn en zet dit in een klein bakje even opzij. Was de paksoi en snijd deze in stukken. Bak de paksoi met de oesterzwammen, bamboe en minimais in een pan aan. Bak ze niet te lang, zodat ze nog een beetje een 'bite' hebben. Zet de groente afgedekt weg. Snijd de kippendijfilet in stukken. Bak deze aan in de koekenpan op hoog vuur met wat olie. Zet ondertussen de ramen op en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de kip bijna gaar is, voeg dan twee eetlepels teriyaki saus toe en roer door.

Giet de ramen af en verdeel ze over de kommen. Roer de bouillon nog even door en giet deze uit over de ramen. Verdeel nu ook de kip en de groente over de kommen en garneer met wat bosui.

Geniet er van!