Sinaasappel chocolade koekjes
Het is aan het regenen, dus tijd om weer koekjes te gaan bakken! Al moet ik zeggen dat je deze koekjes ook prima op een mooie zonnige dag kan bakken, want de sinaasappel maakt de koekjes lekker fris!
Voor ca. 12 koekjes gebruik je:
160 gram boter (op kamer temperatuur)
85 gram suiker
Snufje zout
250 gram bloem
1 biologische sinaasappel
Chocolade reep extra puur (70%), ca. 75 gram heb je nodig
Doe de boter en de suiker in een beslagkom en mix het geheel door elkaar totdat het mooi zacht is geworden. Was de sinaasappel en droog deze af. Rasp vervolgens de schil van de sinaasappel boven de beslagkom, totdat je ongeveer de hele sinaasappel hebt geraspt. Let wel op dat je niet te veel van het wit van de schil meeraspt, dat wordt niet lekker namelijk.
Voeg vervolgens een snuf zout en de bloem toe aan de beslagkom en kneed met je handen het tot een bol deeg. Hak de chocolade in kleine brokjes, meng ook deze door het beslag heen. Maak van het beslag een grote bal en wikkel deze in vershoudfolie. Leg het deeg te rusten in de koelkast voor minstens 30 minuten.
Zodra het deeg lang genoeg heeft gerust, verwarm je de oven voor op 160 graden. Leg een vel bakpapier op een rooster en maak ca. 12 bolletjes van het deeg. Druk ze tussen je handen plat en leg de koekjes uit op het rooster. Zet in de oven voor ca. 18 minuten, totdat ze een beetje bruin kleuren aan de randen. De koekjes zullen dan nog zacht zijn. Laat ze dus eerst even afkoelen buiten de oven, dan worden ze wat harder. Daarna kan je ze direct eten!
Eet smakelijk!