Scones met amandelmeel
Alvast met het oog op het weekend: lekker voor ontbijt of voor bij een high-tea. En erg makkelijk om te maken.
Gedeeltelijk met amandelmeel maakt deze scones net even wat anders dan reguliere scones. Maar ze zijn niet volledig met amandelmeel, anders worden ze te brokkelig. Voor circa 10 stuks heb je nodig:
170 gr bloem
60 gr amandelmeel (of gebruik in totaal 230 gr bloem)
10 gram bakgoeder
1 zakje vanille suiker
75 gr plantaardige boter (alvast in stukjes gesneden)
30 gr suiker
75 ml sojamelk
Snufje zout
En om erbij te eten:
Sojakwark (die stevige variant, ter vervanging van clotted cream. Of gebruik opgeklopte sojaslagroom voor een zoetere versie)
Vers fruit naar keuze
Jam naar keuze
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Leg een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. Was je handen en meng alle ingrediënten voor de scones met je handen tot een plakkerig deeg.  Verdeel het deeg in ongeveer 10 bolletjes en leg ze wat uit elkaar op de bakplaat. Bak ze af in de voorverwarmde oven in ongeveer 12 minuten totdat ze goudkleurig zijn.
In de tussentijd dat ze in de oven staan kan je het vers fruit wassen en snijden en in bakjes doen, net als de sojakwark (ter vervanging van de clotted cream) en de jam. Serveer als de scones nog warm zijn.
Geniet ervan!