Roti

Hmmmm echt een recept om je vingers bij af te likken al zeg ik het zelf! Waarschijnlijk niet helemaal op Surinaamse wijze, maar wel hoe ik het lekker vind en dus vaker maak.

Roti

Hmmmm echt een recept om je vingers bij af te likken al zeg ik het zelf! Waarschijnlijk niet helemaal op Surinaamse wijze, maar wel hoe ik het lekker vind en dus vaker maak.

Voor 4 personen heb je nodig:

500gr vega kip (je kan dit ook met kippendijen maken)
500 gr kruimige aardappelen
300 gram boontjes (of kousenband natuurlijk)
4 Tomaten
Halve bloemkool
Ui
Knoflook
4 eieren
4 roti vellen (wraps werken ook prima als vervanger ;) )
Soja yoghurt: de Alpro mild & creamy zonder suiker
Roti kruiden (van de toko of ook te koop bij de AH)
Tomatenpuree 1 blikje
Komijnpoeder
Cayennepeper
Peper
Bouillonblokje (maggi of kip)
Citroen
Eventueel Madame Jeanette piccalilly (aanrader!)

Begin met het water opzetten voor de aardappelen. Schil de aardappelen, snijd ze in kwarten of kleiner en zet ze op wanneer het water kookt. Schil en snijd vervolgens de ui en knoflook. Bak aan met wat olie en voeg als de ui een beetje zacht is geworden al flink wat roti kruiden toe en het bouillonblokje met een scheut water. Hierdoor krijg je een soort kruidenpasta. Roer goed door elkaar. Voeg ook alvast de tomatenpuree, komijnpoeder en cayennepeper en wat gewone peper toe, roer weer goed door en zet het vuur laag.

Dop de boontjes en bereid de bloemkool voor. Als het goed is zijn nu je aardappelen gaar (ongeveer na 20 min). Tijd om de boontjes en bloemkool te koken. Zorg dat ze beide beetgaar zijn en niet te ver doorgekookt, ze garen namelijk nog een beetje na in de saus.

Ondertussen bak je de vega kip bij de kruidenpasta. Heb je echte kip dan zou ik aanraden de kruidenpasta met uitjes even uit de pan te scheppen, anders brandt het snel aan. Als de kip klaar is voeg je de aardappelen toe aan de  kruidenpasta. Roer door en voeg eventueel nog wat water toe zodat de aardappels een beetje uit elkaar vallen. Om de saus wat dikker te maken voeg ik altijd wat soja yoghurt toe. Was de tomaten, verwijder de harde kern en snijd ze in stukken. Voeg ze toe aan de saus. De boontjes en bloemkool voeg je nu ook toe, en laat de saus een beetje indikken.

Zet het water voor de eieren op en proef de roti saus. Maak eventueel af met wat zout, citroen en een schepje tomatenpuree. Maar dat mag natuurlijk naar eigen inzicht :)

Pel de eieren zodra ze zacht gekookt zijn, en warm de roti/wrap vellen op.

Tijd om te eten, eet smakelijk!