Rabarber vlaflip

Nu rabarber nog net in het seizoen is, een tip om dit toetje te maken!
Je hebt hiervoor nodig, voor vier personen:

500 gram rabarber (dat zijn ca. 3 grote stengels)
50 gram suiker
1 pak vanille soja vla
1 pak amaretti koekjes
4 eetlepels honing

Je houdt wel meer rabarber compote over met dit recept, dus meteen een tip om dit toetje vaker te maken, de compote te gebruiken in je yoghurt of om in te vriezen.

Begin met het maken van de rabarbercompote. Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Was ondertussen de rabarberstengels, verwijder de uiteinden en snijd de stengels in kleine stukken (2-3 cm). Doe de rabarberstukken in het kokend water met de 50 gram suiker en zet het vuur lager. Laat de rabarber voorzichtig indikken met een deksel op de pan. Dit duurt zo'n 10 minuten. Laat de rabarber afkoelen.

Zet vier glazen klaar. Verkruimel per glas zo'n 2-3 amaretti koekjes op de bodem. Verdeel vervolgens de soja vla over de glazen. Schenk vervolgens een deel van de rabarbercompote op de vla uit, zodat het een laagje is van zo'n 2-3 centimeter. Verkruimel nog een aantal koekjes bovenop en verdeel als finishing touch per glas nog ca. 1 eetlepel honig bovenop.

Geniet er van!