Raapstelen stamppot

Het is lastig om stamppot smakelijk op de foto te krijgen, maar lekker dat dit was!

Raapstelen stamppot

Een vegan recept, met de lekkerste vega spekjes die ik tot nu toe geproefd heb! Doordat je de raapstelen rauw door de stamppot doet blijven ze lekker knapperig.

Voor vier personen heb je nodig:

1 kg kruimige aardappelen
400 gram raapstelen
200 ml soja melk
1 pakje vega spekjes van Vivera (plant spekjes)
1 pakje vega worstjes
2 theelepels kerrie
1 theelepel nootmuskaat
1 groentenbouillonblokje

Zet water op voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Zodra het water kookt zet op voor ongeveer 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn.

Was ondertussen de raapstelen, haal de wortels eraf en snijd in stukjes. Bak de vega spekjes in een koekenpan op hoog vuur met wat olie een paar minuten aan.

Zet in een klein pannetje de sojamelk op met het het boullionblokje, de kerrie, nootmuskaat en wat peper en zout. Zet de vega spekjes in een bakje aan de kant en bak de vega worstjes op hoog vuur. Zodra ze gekleurd zijn, zet het vuur laag.

Giet het water van de aardappelen af zodra ze gaar zijn. Laat de sojamelk nog even koken en giet dan bij de aardappelen. Stamp de aardappelen fijn. Nu voeg je een deel van de rauwe raapstelen toe en stamp je het door de purree, herhaal totdat alle raapstelen goed doorgestampt zijn. Roer de vega spekjes er doorheen. Proef de stamppot en maak op smaak met nog wat peper, zout en eventueel nog wat nootmuskaat.

Serveer eventueel met wat mosterd.

Eet smakelijk!

P.s. Eventueel ook te maken met andijvie i.p.v. raapstelen.