Quiche met vega spekjes
Die lekkere vega spekjes waar ik het eerder over had, die heb ik bij deze quiche gebruikt! Een soort vega quiche lorrainne.
Voor een quiche voor vier personen heb je nodig:
1 pakje bladerdeeg (zonder roomboter)
4 eieren
1 pakje soja kookroom
250 gram champignons
250 gram spinazie
2 lente uitjes
2 teentjes knoflook
1 pakje vega spekjes van Vivera
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kerrie
Pecorino
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Snipper de lente ui en hak de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak de champignons en voeg als ze gebakken zijn de ui en knoflook toe. Bak een paar minuten op laag vuur tot de ui glazig is geworden. Vet de ovenschaal in met wat olie en leg de bladerdeegplakjes uit in de schaal. Vergeet niet het plastic te verwijderen van de vellen.
Bak de spinazie bij de champignons in de pan tot het slinkt. Breek de eieren in een kom en klop ze door elkaar samen met het gehele pakje sojaroom. Voeg de groenten uit de pan toe in het mengsel. Bak met wat olie de spekjes aan in de pan en voeg ook deze toe. Roer het geheel door elkaar met de nootmuskaat, kerrie en maak op smaak met peper en zout.
De bladerdeegplakjes zijn nu ontdooid. Zorg ervoor dat ze goed aansluiten en de randen ook bedekt zijn. Giet het mengsel uit de beslagkom in de ovenschaal. Rasp nog wat pecorino erover en zet in de oven voor ca. 20 minuten totdat de bovenkant mooi gekleurd is en het mengsel stijf is geworden.
Eet smakelijk!