Vega quesadilla's met geitenkaas
Vegetarische quesadilla's: tortilla's gevuld met o.a. spinazie, bonen en geitenkaas. Met een berg quacamole erbij perfect comfort food.
Een makkelijk gerecht, maar toch weer eens even wat anders dan gewoon wraps of taco's.
Voor vier personen heb je nodig:
2 rode uitjes
2 tenen knoflook
1 rode paprika
400 gram spinazie
1 blik bonenspread (van het merk La Morena, te koop bij de ap)
Een half potje tomatensalsa
1/3e blik mutti tomatensaus
1 pakje geraspte geitenkaas
8 tortilla's
Ter garnering: handje korianderblaadjes (of voor wie liever geen koriander heeft: peterselie)
En voor de quacemole:
2 avocado's
1 limoen
1 teentje knoflook
Tabasco
Worcestershiresaus
Halve tomaat
Ontvel de ui en knoflooktenen. Snipper de uitjes fijn en leg een theelepel van de gesnipperde ui opzij voor de quacamole. Zet een koekenpan (of wok) op het vuur met wat olie en voeg de ui toe als de pan warm is. Bak de ui op halfhoog vuur. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg de paprika toe aan de uitjes en pers ook de knoflooktenen uit boven de pan. Bak een paar minuten totdat de paprika wat zachter is geworden. Voeg nu de spinazie toe aan de pan en bak deze ook mee totdat het geslonken is. Hierna voeg je de bonenspread, tomatensalsa en tomatensaus toe aan de koekenpan. Roer het door elkaar en zet het vuur laag. Doe de overgebleven tomatensalsa in een bakje, om straks on the side bij de quesadilla te eten.
Nu maak je alvast de quacamole, want als de quesidilla's straks gebakken zijn, wil je ze direct gaan eten. Snijd de avocado's door de helft, verwijder de pit en schep de avocado helften in een kom. Pers de helft van de limoen erboven uit. Ontvel het teentje knoflook en pers ook deze uit boven de avocado. Voeg het restant van de gesnipperde ui toe, met een scheutje tabasco en worcestershiresaus toe, wat peper en zout en prak het geheel door elkaar tot het een beetje smeuïg is geworden. Was een tomaat, verwijder de harde kern en snijd de helft in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de quacamole en roer door elkaar. Proef de quacamole en voeg eventueel nog wat meer limoen en/of wat van de koriander toe die je straks toch ook gebruikt voor de garnering.
Nu ga je de tortilla's 1 voor 1 bakken. Pak een schone koekenpan en doe een paar druppels olie in de pan. Leg de tortilla in de pan en strooi wat geitenkaas uit over één helft van de tortilla. Schep vervolgens een lepel saus op de geitenkaas. Let op, doe niet te veel saus op de tortilla, dan gaat het er straks allemaal uitvallen. Spreid de lepels saus gelijkmatig uit over de geitenkaas. Klap de tortilla dicht en bak even de kant van de geitenkaas aan op half hoog vuur zodat de kaas goed smelt. Gebruik dan een grote spatel om de tortilla te draaien en bak ook die kant even aan. Valt er van alles uit? Dan heb je waarschijnlijk te veel saus erop gedaan, dus wat minder voor de volgende poging. Leg de tortilla die aan beide kanten gebakken is op een bord en leg een ander bord erop om deze af te sluiten en de quesadilla warm te houden. Herhaal deze procedure voor alle tortilla's. Garneer ze met wat koriander of peterselie en serveer met de bakjes quacamole en tomatensalsa.
Eet smakelijk!