Indiase curry met pompoen

Een vega curry met o.a. pompoen en kikkererwten. Lekker met naan brood en mango chutney!

Indiase curry met pompoen

Voor een flinke pan curry voor vier personen heb je nodig:

1 pompoen
2 aubergines
250 gram tomaatjes
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 potje mild curry pasta van Patak
125 ml sojayoghurt
400 gram rijst
Snufje paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
Scheut sojasaus
1 eetlepel honing
2 stengels bosui (ter garnering)
4 naan broodjes
Mango chuteny

Het makkelijkste is om de pompoen al wat eerder in de oven te doen, voordat je begint met het koken van de rest. Dan is de pompoen namelijk mooi op tijd zacht.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen en zet deze in zijn geheel in de oven voor zo'n 30 minuten. Haal de pompoen daarna uit de oven en laat 'm buiten de oven wat afkoelen.

Zet water op voor de rijst. Was de aubergines en snijd deze in kleine blokjes van ca. 1 cm. Verwarm in een wokpan een flinke scheut olie en voeg de blokjes eraan toe. Bak ze zacht en bruin en voeg nog een scheut olie toe als alle olie is opgenomen. Zet het vuur zacht als ze mooi zacht zijn. Was de tomaatjes en snijd ze door de helft. Voeg ze toe aan de pan met aubergines, samen met de uitgelekte kikkererwten. Snijd nu ook de pompoen door de helft en verwijder de pitten en de draadjes. Snijd de pompoen in blokjes en voeg ook deze toe aan de pan. Roer het geheel door.

Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Voeg nu de currypasta toe aan de wokpan. Roer het door de groenten heen en schenk de sojayoghurt erbij. Zorg er wel voor dat de groenten niet te heet nog zijn, want dan zal het gaan schiften. Voeg nog een scheut water toe, samen met het paprikapoeder, de tomatenpuree, een scheut sojasaus en een eetlepel honing. Roer het geheel door en maak op smaak met wat peper en zout. Laat vervolgens de curry even zachtjes pruttelen.

Was ondertussen de bosui en snijd ze in fijne ringen. Piep de naan broodjes op in de oven of in het broodrooster. Serveer de curry met de rijst, het brood en wat mango chutney. Strooi nog wat van de fijngesneden bosui over de curry heen ter garnering.

Eet smakelijk!