Pompoen geroosterde paprika soep

Een pompoen soep met een mooie volle smaak.

Pompoen geroosterde paprika soep

Makkelijk om te maken als je pompoen over hebt, of al geroosterde paprika's hebt van bijvoorbeeld dit pasta recept. Voor een soep voor vier personen heb je nodig:

Een halve pompoen
2 rode paprika's
1 ui
2 tenen knoflook
2 runderbouillonblokjes
Chilivlokken
1 citroen
Peterselie ter garnering

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de pompoen en de paprika's. Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met wat olijfolie. Leg de halve pompoen ernaast en zet in de oven voor een half uur. Dat de paprika's zwart geblakerd gaan worden wil je hebben. De pompoen niet, dus haal die er eventueel al eerder uit als die al zacht is geworden.

Ontvel ondertussen alvast het uitje en de knoflookteen. Snijd de ui in stukjes. Zet een kookpan op het vuur met wat olie. Bak hierin op een laag vuur de gesnipperde ui aan totdat ze goudgeel zijn en pers de knoflooktenen uit boven de pan. Roer door elkaar. Mocht het een beetje beginnen aan te bakken, zet het vuur dan uit.

Check de pompoen en paprika in de oven. Haal de pompoen er uit als deze zacht genoeg is om in stukken te snijden. Verwijder de draden en de pitten van de pompoen. Snijd het vervolgens in stukken en doe ze in de kookpan. Voeg 1 liter water toe, samen met de bouillonblokjes en laat het geheel koken. Ondertussen haal je de paprika uit de oven en doe je deze in een afgesloten plastic bakje. Laat de paprika even 'zweten' hierin, dan laten de velletjes makkelijk los en kan je het makkelijk eraf halen. Snijd de ontvelde paprika in stukken en doe het in de kookpan erbij. Pureer als de pompoenblokjes zacht zijn geworden de soep. Maak op smaak met een scheut citroensap, wat chilivlokken en eventueel peper en zout. Knip wat peterselie uit boven de soep ter garnering en je kan gaan opdienen.

Eet smakelijk!