Perencake met amandelmeel
Zondag bakdag! Zeker in de winter een goede zondagbezigheid vind ik altijd. Maak bijvoorbeeld deze perentaart met amandelmeel, kaneel en pecannoten.
Ik maakte deze cake in een gezonde variant, zonder suiker, en dat was zeker smaakvol. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon lekker zoet maken, wat je wilt!
Voor 1 cake heb je nodig:
2 rijpe peren
200 gram plantaardige boter
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram amandelmeel
4 eieren
2-3 eetlepels rijststroop (of als je een gewone cake wil maken, vervang door 80 gram suiker)
50 gram pecannoten
1 citroen
2 eetlepels kaneel
Verwarm de oven voor op 180 graden op hete lucht stand. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Schil de peren en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in partjes. Leg de peren even aan de kant.
Mix de boter en de rijststroop (of suiker) in een beslagkom smeuïg. Voeg de eieren een voor een toe en mix ze met de mixer door het botermengsel. Snijd de citroen in de helft en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan het beslag en roer door. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel, de kaneel en een snufje zout toe aan de beslagkom en meng het door elkaar.
Hak de pecannoten met een mes in fijne stukjes en roer ze door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en leg de peren in plakjes bovenop.
Zet in de oven voor circa 50 minuten totdat de bovenkant van de cake mooi bruin is. Check eventueel door een prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de prikker en droog uit, dan is de cake gaar. Laat even afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Geniet er van!