Pasta met tonijnsaus

Ik moet eerlijk bekennen, deze pasta is voornamelijk gebaseerd op basis van restjes die in huis waren. Maar omdat hij zo smaakvol was en echt binnen no-time klaar was, deel ik het recept graag met je.

Voor vier personen heb je nodig:

Ui (rood)
2 tenen knoflook
400 gram spaghetti
1 courgette
1 winterpeen
1 blik Mutti kerstomaatjes
1 blikje tomaten puree
1 blik tonijn in water
stuk of 20 kapperappeltjes
2 theelepel oregano
Worcestersaus
Basilicum

Snipper de ui en ontvel de tenen knoflook. Bak de uien in een koekenpan aan met een beetje olie. Zet het vuur wat lager zodra ze aangebakken zijn en pers de tenen knoflook uit boven de pan.

Zet water op voor het koken van de spaghetti. Was ondertussen de courgette en snijd in kleine blokjes. Voeg de blokjes courgette toe aan de pan met ui en knoflook en roer door. Zodra het water kookt voor de pasta voeg je die toe en kook je de pasta volgens de aanwijzingen. Rasp met een dunschiller de buitenkant van de winterpeen en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de stukjes wortel toe aan de courgette, samen met de Mutti kerstomaatjes en de tomaten puree en roer do0r.

Laat de tonijn uitlekken. Snijd ondertussen de kapperappeltjes in kleine stukken (het steeltje eraf). Voeg de kaperappels met de tonijn en twee flinke lepels oregano toe aan de pasta saus. Roer door en maak op smaak met een scheut worcestersaus en wat peper en zout. Giet de pasta af, roer er een scheutje olijfolie in en serveer met de saus en wat blaadjes basilicum ter garnering.

Eet smakelijk!