Pasta met pompoen
Een herfstige pasta: met pompoen, walnoten en geitenkaas.
Voor vier personen heb je nodig:
Een kleine (fles)pompoen
400 gram spinazie
200 gram doperwten
100 gram walnoten
400 gram spaghetti
1 pakje sojaroom
1 ui
1 teen knoflook
2 theelepels venkelzaadjes
Pecorino en/of zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de pompoen en leg in de oven zodra deze is opgewarmd voor ca. 30 minuten. Hierna zal de pompoen mooi zacht zijn, zodat je het makkelijker in stukken kan hakken. Hak de pompoen door de helft en verwijder de pitten en zaadjes, snijd de pompoen vervolgens in stukken. Doe stukken in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en de venkelzaadjes en zet opnieuw in de oven voor ca. 10 minuten.
Zet ondertussen water op voor de pasta. Schil en snipper de ui en ontvel de knoflookteen. Gebruik een wok of diepe pan om de ui aan te bakken. Zodra de ui zacht en glazig is geworden zet je het vuur laag en pers je de knoflookteen uit boven de pan.
Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de instructies. Hak de walnoten fijn. Bak de spinazie en voeg daarna de doperwten, pompoen en de helft van de sojaroom toe. Roer het geheel door elkaar. Mocht je zachte geitenkaas gebruiken, dan kan het lekker zijn om het op dit punt ook toe te voegen, zodat het smelt in de pan.
Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus met groenten. Roer het geheel goed door, maak op smaak met peper en zout. Serveer met de gehakte walnoten en eventueel met geraspte pecorino.
Geniet ervan!