Pasta met kippengehaktballetjes

Een lekker, snel recept! Door de verse pasta met gegrilde paprika en kippengehaktballetjes een goed comfort food recept.

Pasta met kippengehaktballetjes

Voor vier personen heb je nodig:

400 gram (verse) tagliatelle
300 gram kippengehaktballetjes
100 gram kleine tomaatjes (ik gebruikte romaatjes)
3 puntpaprika's
400 gram spinazie
2 ui
2 tenen knoflook
500 gram tomatensaus
Basilicum
Worcestersaus
Pecorino

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in slierten. Doe de stukken paprika in een ovenschaal, overgiet met een paar scheuten olijfolie Strooi er wat zout erover uit voordat je het in de oven zet voor ca. 20 minuten.

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Bak in een wok/hapjespan op hoog vuur de ui en zet het vuur laag als ze aangebakken zijn. Zet alvast water op voor de pasta.

Was de tomaatjes, halveer ze en voeg toe aan de ui en knoflook, samen met de tomatensaus. Zet een koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut olie. Als de olie warm is, bak de kippengehaktballetjes mooi bruin. Als ze bijna gaar zijn (ca. 7 minuten), voeg ze toe aan de tomatensaus om ze daar na te laten garen in de saus.

Zet de pasta op. Voeg ondertussen de gegrilde paprika en en spinazie toe aan de tomatensaus. Roer de spinazie door de saus zodat het slinkt. Maak de saus op smaak met een scheut worcestersaus en peper en zout.

Giet de pasta af zodra deze gaar is (afhankelijk van welke pasta je gebruikt, volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer wat olijfolie door de pasta in de pan. Serveer uit met wat basilicum ter garnering en eventueel Pecorino voor een beetje extra pit.

Eet smakelijk!