Pasta met geitenkaas

Warme geitenkaas met honing is echt een top combinatie en zeker bij deze pasta. Dit recept staat ook in een handomdraai op tafel, ideaal!

Pasta met geitenkaas

Voor vier personen heb je nodig:

400 gram pasta
1 bakje kastanje champignons (250 gram)
1 zak spinazie
Semi gedroogde cherry tomaatjes
1 pakje groene aspergetips (100 gram)
2 ronde geitenkaasjes blanc
2 theelepels honing
Gebrande, gezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de geitenkaasjes in een ovenschaal en druppel per kaasje er één theelepel honing op uit. Wanneer de oven heet is, zet de geitenkaasjes erin voor 20 minuten.

Zet het water op voor de pasta. Was de aspergetips en bak ze in een koekenpan op hoog vuur aan voor ca. 5 minuten totdat ze gekleurd en knapperig zijn en zet ze aan de kant. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe, kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. De koekenpan waar je net de asperges in hebt gebakken gebruik je nu om de champignons te bakken. Wanneer ze goed gebakken zijn voeg je de spinazie toe aan de pan. Bak tot het geslonken is.

Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is. Doe de pasta terug in de pan en giet er een scheut olijfolie door. Hussel de champignons, spinazie, aspergetips en de semi gedroogde cherry tomaatjes door de pasta. Haal de geitenkaasjes uit de oven. Als het goed is zijn ze nu goed zacht geworden en licht gekleurd. Zet anders nog even de grill stand aan op de oven. Snijd de geitenkaasjes in twee helften.

Verdeel de pasta over de borden, strooi de pecannoten uit over de pasta en leg een half geitenkaasje bovenop. Voeg nog wat peper en eventueel zout toe en je bent klaar om te gaan eten.

Geniet er van!