Pasta met gegrilde paprika

Pasta met gegrilde paprika

Gewoon een goede pasta en de gegrilde paprika geeft het net wat extra's. Je moet er daardoor iets meer tijd voor uittrekken, maar dat is meer wachttijd dan echt kooktijd.

Voor vier personen heb je nodig:

3 paprika's
2 courgettes
1 rode ui
3 tenen knoflook
2 blikken mutti
2 pakjes vega balletjes
400 gram (verse) pasta
Handvol basilicumblaadjes
Oregano
Eventueel pecorino

Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de paprika's, snijd ze door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een rooster met een bakpapier. Was en snijd de courgette in plakken (niet te dun, dan worden ze hard geroosterd in de oven). Leg deze uit op een ovenplaat met bakpapier. Bestrijk de courgette plakjes en de paprika's met een kwastje. Strooi wat zout en oregano uit over de courgette en zet de twee platen in de oven, de paprika bovenop zodat je een beetje in de gaten kan houden of ze al goed aan het grillen zijn. De paprika's hebben zo'n 25-30 minuten nodig. Je wilt namelijk echt dat de paprika goed zwart geblakerd is, dan haal je straks de buitenkant er makkelijker af.

Haal de paprika's als ze goed gegrild zijn uit de oven en stop ze in een tupperware bak met deksel erop. Dan gaan ze 'zweten' en kan je het makkelijk los trekken. Maar ondertussen ga je beginnen met de rest van de maaltijd. Zet wel de oven uit en haal de plaat met courgette uit de oven. Leg ze uit op een bord, strooi er wat peper over uit en dek het af, zodat het warm blijft.

Zet water op voor de pasta. Snijd het rode uitje fijn en ontvel de knoflook tenen. Bak de ui in een koekenpan aan met wat olie. Zet daarna het vuur zachter en pers de knoflooktenen uit boven de pan. Voeg de blikken mutti samen met wat van de basilicum blaadjes toe en roer door. Voeg de verse pasta toe aan het water zodra het kookt en doe de vega balletjes erbij in de tomatensaus. Giet de pasta af nadat de kooktijd verstreken is (ong. 4 min). Serveer de warme pasta met de tomatensaus en natuurlijk de gegrilde paprika en courgette. Garneer met wat van de overgebleven basilicum en eventueel wat pecorino.

Eet smakelijk!