Pasta met garnalen en groene asperges
Pasta met garnalen en groene asperges, op smaak gemaakt met witte wijn, knoflook, rode peper, citroen en peterselie.
Een smaakvolle pasta die snel op tafel staat!
Voor vier personen heb je nodig:
500 gram pasta, spaghetti bijvoorbeeld
200 gram bimi (ook wel aspergebroccoli genoemd)
350 gram groene asperges
3 tenen knoflook
250 gram tomaatjes
1 citroen (schil + 2 eetlepels sap)
1 rode peper
Scheut witte wijn
2 handjes peterselie
400 gram garnalen
Zet water op voor de pasta. Voeg de pasta toe als het water kookt. Was de bimi en asperges. Snijd de asperges en bimi in grove stukken. Bak ze met wat olie in grote wok. Ontvel de tenen knoflook en hak ze in stukjes. Was ondertussen de tomaatjes, de citroen en de rode peper. Snijd de tomaatjes door de helft en zet ze apart. Rasp de schil van de citroen en hak de peper, inclusief pitjes, fijn.
Giet een flinke scheut van de witte wijn bij de bimi en asperges. Voeg de tomaatjes toe, samen met de knoflook, citroenschil en gehakte rode peper en roer door. Hak nu de twee handjes peterselie fijn.
Als de pasta nog ongeveer 2 minuten moet koken voeg je de garnalen toe aan de pan met de groeten. Roer door en laat ze langzaam garen in de pan. Giet de pasta af en meng het in de pan met de groenten en garnalen en een scheut olijfolie. Pers de helft van de citroen uit en voeg nog 2 eetlepels citroensap toe. Voeg de gehakte peterselie toe aan de pasta, maar houd wel nog wat apart voor de garnering. Maak de pasta op smaak met wat peper en zout.
Serveer de pasta uit zodra de garnalen roze zijn geworden in de pan en maak af met nog wat gehakte peterselie.
Geniet er van!