Snelle vega Pad Thai
Lekker fris vega gerecht dat super snel op tafel staat.
Om het jaar weer gezond en fris te beginnen! Niet helemaal de pad thai hoe het hoort op traditionele wijze misschien, maar wel makkelijk en smaakvol.
Voor deze pad thai (4 porties) heb je nodig:
400 gram rijstnoedels
450 gram voorgesneden nasigroenten
250 gram taugé
180 gram gemarineerde tofu blokjes
1 flinke lepel tamarinde pasta
2 eetlepels sesamolie (+ scheut extra voor de noedels)
1 limoen
1 eetlepel chilisaus
Scheutje vissaus
1 halve komkommer
ca. 100 gram gezouten pinda's
Handje koriander
Zet water op voor de noedels. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de noedels koken maak je de saus. Begin met het uitpersen van een halve limoen. Meng dat sap in een kommetje met de tamarinde pasta, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel chilisaus en scheutje vissaus.
Als het goed is zijn nu ongeveer ook de noedels klaar. Giet ze af, spoel ze af met koud water en doe ze terug in de pan. Meng een scheut sesam olie erdoor zodat de noedels niet aan elkaar gaat plakken.
Laat een scheutje olie warm worden in de wok. Bak hierin de groenten aan voor ca. 5 minuten. Voeg daarna de tofu reepjes toe en bak deze ook nog even mee voor een paar minuten. Tot slot voeg je de taugé toe. Roer die nog even kort door in de pan en zet dan het vuur uit. Dan blijven ze nog een beetje knapperig.
Was de komkommer en snijd het in plakjes. Snijd de halve limoen in vier partjes.
Meng de noedels met de groenten en tofu, giet de saus erover en roer nog een keer door. Verdeel vervolgens over de borden, strooi de pinda's erover uit en garneer verder met de plakjes komkommer, koriander en partjes limoen.
Eet smakelijk!