Frisse orzo venkel salade
Met warm weer is dit een lekkere, frisse salade om te maken! Ook makkelijk te maken voor een grotere groep.
Voor vier personen heb je nodig (en dan heb je een flink portie):
500 gram orzo
400 gram knoflook garnalen uit de diepvries
2 venkelstronken
200 gram doperwten
4 tomaten
3 stengels bosui
2 sinaasappels
1 limoen
1 theelepel sambal
1 theelepel venkelzaadjes
Pecorino om erover te raspen
Zet een pan water op voor orzo. Als water kookt zet je de orzo op voor 17 min. Was de venkel en snijd de stronken heel fijn, de groene stengels snijd je niet mee. Bak venkel aan in koekenpan. Snipper vervolgens de stengels bosui en voeg met doperwten toe in de koekenpan. Vijzel venkelzaadjes fijn en bak ze mee. Laat de groenten afkoelen in een salade schaal.
Was 1 sinaasappel en de limoen en rasp de schil. Snijd met scherp mes de schil van de sinaasappels af zodat je geen wit meer overhoudt. Vervolgens snijd je de ronde sinaasappel in plakjes en de plakjes in stukjes.
Als het goed is is ondertussen de orzo klaar. Giet het af, schenk er wat olijfolie door en laat het afkoelen door het om de paar minuten door te roeren.Was en snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Giet het vocht af.
Zet een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen aan, voeg na een paar minuten 1 theelepel sambal toe en roer door elkaar.
Giet de orzo en de garnalen bij de groenten in de salade schaal. Pers het sap van een halve limoen uit boven de schaal en roer het geheel goed door. Maak de salade op smaak met peper, zout en eventueel nog meer sambal.
Zodra de salade is uitgeserveerd strooi nog wat pecorino uit over de borden.
Eet smakelijk!