Orzo met garnalen

Orzo met garnalen

Dit is oorspronkelijk een Ottolenghi recept, maar ik heb er een kleine twist aangegeven. Sinds ik dit gerecht voor het eerst heb gemaakt staat het regelmatig op tafel!

Voor vier personen heb je nodig:

400 gram diepvries (knoflook)garnalen
500 gram orzo
150 gram feta (van geit of schaap)
1 pak spinazie
1 blikje tomatenblokjes
1 paprika
1 ui
3 tenen knoflook
1 sinaasappel
3 theelepels venkelzaadjes
1 theelepel chilivlokken
Olijfolie
2 blokjes groentenbouillon
Blaadjes basilicum

Was de sinaasappel en snijd 3 slierten schil eraf, let op dat je niet teveel van het wit van de schil meeneemt. Snijd door de helft en pers een helft uit. Rooster de venkelzaadjes op een laag vuur en maal ze fijn. Snijd de feta in kleine blokjes. Doe in een kommetje en voeg hierbij 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, de helft van de gemalen venkelzaadjes en de helft van de chilivlokken aan toe en roer goed door elkaar. Zet het aan de kant om even goed te laten marineren.

Snijd de ui in blokjes en hak de knoflook fijn. Zet olie op een laag vuur en bak de ui aan. Zet het vuur lager als de ui glazig is en voeg de knoflook, de sinaasappelschillen en de rest van de venkel en chilivlokken toe.

Maak met de blokjes groentenboullion 500 ml boullion. Bak in een pan met een dikke bodem de orzo aan met wat olie en peper en zout, zoals je ook bij risotto zou doen. Na ongeveer 2 minuten aanbakken, voeg de tomatenblokjes en de helft van de boullion toe. Roer goed door en laat voor 15 minuten staan. Roer af en toe door en giet nog wat boullion erbij wanneer de pasta droog is geworden.

Wanneer de orzo beetgaar is, roer de spinazie in delen door de saus totdat het geslonken is. Voeg ook de paprika en garnalen toe. Haal de sinaalsappelschillen ondertussen uit de tomatensaus en laat de garnalen nog even garen in de saus.

Serveer met de gemarineerde feta en wat basilicumblaadjes erboven op.

Eet smakelijk!