Noodlesoup

Ik kan eigenlijk niet geloven dat Noodlesoup nu pas op de blog verschijnt, dit eet ik namelijk zo vaak. Het is namelijk lekker, makkelijk en snel klaar!

Noodlesoup

Voor vier personen haal je in huis:

400 gram woknoodles
1 paksoi
250 gram champignons
250 gram taugé
1 theelepel curry madras kruiden
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketjap
2 kippenbouillonblokje
1 bosje koriander
200 gram plakjes rosbief
1 limoen

In dit geval at ik de soep met rosbief, maar in plaats daarvan een gekookt eitje is net zo lekker! Of varieer met gerookte kip of tofu.

Zet 1,5 liter water op voor de soep met de bouillonblokjes. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Zet een koekenpan met olie op hoog vuur en bak ze aan. Was en snijd de paksoi in stukken. Voeg deze ook toe aan de champignons en bak voor een paar minuten totdat de groente geslonken is. Tot slot voeg je nog de taugé toe, maar bak deze niet totdat het helemaal zacht is geworden. Het lekkerste is als je ze even kort bakt zodat ze nog een beetje knapperig zijn in de soep.

Giet de sojasaus, ketjap en curry madras kruiden bij de soep en voeg de noodles toe. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal slechts een paar minuten).

Schep de groenten alvast in grote kommen, rol de rosbief plakjes in rolletjes en leg deze er bij. Hak de koriander fijn. Zodra de noodles klaar zijn schep je ze in de kommen en giet je de soep erover uit. Snijd de limoen in partjes en serveer de soep met een partje limoen en de gehakte koriander (en sambal voor de liefhebber).

Geniet ervan!