Naan brood

Butter garlic naan, zo lekker, maar met alle yoghurt en roomboter erin kan ik het helaas niet eten. Daarom zit er maar een ding op: zelf maken!

Naan brood

Voor 6 naanbroodjes heb je nodig:

300 gram bloem
1 zakje gedroogde gist
125 ml warm water
100 gram soja yoghurt (ik gebruikte die van Alpro zonder suikers)
1 theelepel suiker
50 gram plantaardige boter
2 teentjes knoflook
Koriander
Sesamzaadjes
Olie
Zout

Giet het warme water in een kommetje met de theelepel suiker en de gedroogde gist. Roer goed door elkaar, als het goed is begint het te bruizen. Laat het een paar minuutjes staan.

Kneed met je handen de bloem, sojayoghurt, een eetlepel olie en de gist door elkaar. Het klopt dat dit een plakkerig deel blijft. Zodra alles goed door elkaar gekneed is, voeg nog een snuf zout toe en kneed dit goed door het deeg.

Maak vervolgens een bal van het deeg. Mocht het niet echt een bal worden omdat het te plakkerig blijft, dat is niet erg. Je voegt nu namelijk een paar druppels olie toe, zorg dat de buitenkant van de deegbal bedekt is met wat olie.

Dek de kom met de deegbal erin af met een vochtige theedoek en laat het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld op de verwarming).

Pel de knoflookteentjes en snijd in kleine stukjes. Smelt de boter en roer hier de stukjes knoflook goed doorheen. Pluk de korianderblaadjes en hak alvast fijn.

Na het rijzen van het deeg verdeel de deegbal in 6 balletjes. Kneed ieder balletje uit tot een plat broodje. Verwam in een koekenpan wat olie. Als de pan heet is, leg een of twee broodjes in de pan (afhankelijk van de grootte van de pan). Zodra het broodje begint te bollen gaat het goed! Draai het broodje om en bak beide kanten een beetje bruin. Haal ze uit de pan, bestrijk met de knoflookboter en sprenkel wat sesamzaadjes en koriander erover. Herhaal dit voor alle deegballetjes en je kunt ze uitserveren!