Minestrone soep

Een makkelijke, goed vullende soep die goed is voor te bereiden. Ook handig: je kan het goed gebruiken om restjes pasta en/of groenten op te maken.

Minestrone soep

In deze soep kan je namelijk allerlei verschillende soorten pasta en/of groenten toevoegen, al gebruik ik vaak deze ingrediënten voor 4 personen:

1 winterpeen
1 blikje kidneybonen
1 knolselderij
1 blikje tomatenpuree
1 blikje tomaten uit blik
1 bosje tijm
1 ui
2 tenen knoflook
400 gram pasta (bijv. orecchiette)
Kippenbouillon
Pecorino/geraspte geitenkaas

Schil en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet een soeppan op het vuur met wat olie en bak de uien aan. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe.

Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Haal met een dunschiller de schil van de winterpeen en snijd ook deze in kleine stukjes. Voeg de knolselderij en wortel toe in de soeppan en roer door. Nu voeg je de tomatenpuree en de takjes tijm toe. Tip: bind met een keukentouw de takjes tijm aan elkaar vast, dan hoef je niet naar alle losse takjes tijm te zoeken als de soep klaar is.

Maak met de bouillonblokjes 2 liter bouillon en voeg toe aan de soep. Laat de soep minstens 30 minuten staan totdat de knolselderij goed zacht is geworden. Vaak maak ik deze soep al eerder van te voren, want hoe langer de soep kan trekken, hoe meer smaak erin komt.

Als de knolselderij bijna zacht is zet je het water op voor de pasta. Voeg de bonen nu toe aan de soep zodat ze nog gedurende de kooktijd van de pasta kunnen garen in de soep. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe en kook in ongeveer 8 minuten gaar (afhankelijk wat voor een soort pasta je gebruikt). Giet het water af en roer een scheut olijfolie door de pasta zodat het niet te veel aan elkaar gaat plakken.

Proef de soep en maak eventueel op smaak met peper en zout en serveer samen met de pasta in een soepbord. Schaaf wat pecorino over de soep om het af te maken.

Eet smakelijk!