Mega mexicaanse bowl

Een gekleurd bord vol met Mexicaanse smaken!

Mega mexicaanse bowl

Heerlijk, de zon schijnt weer! Laat de zon terugkomen in het avondeten met deze goed gevulde bowl vol met Mexicaanse smaken. En het goede nieuws is: de oven doet lekker veel werk. Voor vier bowls heb je nodig:

1 courgette
1 rode paprika
2 rode ui
200 gram kidney bonen
2 eetlepels paprikapoeder
2 voorgekookte maiskolven
400 gram rijst
2 avocado's
1 limoen
1 teentje knoflook
Tabasco
Worcestershiresaus
300 gram vega kipstukjes (of voeg meer bonen toe)
Korianderblad
Komijnzaad gemalen
Cayennepeper
2 grote tomaten
1 kuipje haverfraiche
Handvol koriander
Sriracha saus (voor de pittigheid)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet water op voor de rijst in een kookpan. Nu was je de courgette en paprika en snijd deze vervolgens in stukken. Ontvel de uit en snijd ook deze in grove stukken. Doe de ui, courgette en paprika in een ovenschaal. Laat de kidneybonen uitlekken en voeg deze toe aan de schaal. Giet er een scheut olijfolie overheen en strooi vervolgens twee eetlepels (gerookte) paprikapoeder eroverheen. Roer het geheel door en zet in de oven voor 20 minuten.

Als het goed is kook nu de water voor de rijst. Voeg de rijst toe aan het kokend water en volg voor de kooktijd de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de beide maiskolven met een groot mes in twee, zodat je vier stukken hebt. Smeer ze in met een beetje boter, strooi er wat zout overheen en zet ook dit ovenschaaltje in de oven.

Terwijl de rijst kookt en de oven het werk doet kan je aan de slag met het maken van een simpele guacamole. Snijd de avocado's door de helft, verwijder de pit en schep de avocado helften in een kom. Pers de helft van de limoen erboven uit. Ontvel het teentje knoflook en pers ook deze uit boven de avocado. Voeg een scheutje tabasco en worcestershiresaus toe, wat peper en zout en prak het geheel door elkaar tot het een beetje smeuïg is geworden. Zet de kom aan de kant.

Verwarm een scheut olie in een koekenpan op het vuur. Voeg de vega kipstukjes eraan toe en bak ze op hoog vuur aan met een scheut van de volgende kruiden: korianderblad, gemalen komijnzaad en cayennepeper.

Waarschijnlijk is nu ongeveer de rijst klaar, dus giet deze nu af en zet terug in de pan. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de overgebleven helft van de limoen in vier partjes.

Nu kunnen we de bowls gaan vullen! Leg een bodempje rijst in de bowls en leg daarboven op een schep groenten uit de oven, de maiskolf, de kipstukjes en de tomaten. Voeg een schepje haverfraîche en een schep guacamole toe en garneer met wat koriander en een partje limoen.

Serveer eventueel met wat Sriracha saus on the side om wat extra pittigheid toe te voegen voor de liefhebber.

Geniet er van!