Mango meringue dessert

Een makkelijk toetje dat er erg fleurig uitziet, leuk om te maken met Pasen!

Voor 6 glazen heb je nodig:

3 eieren
2 eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
2 mango's
100 gram frambozen
100 gram bramen
1 bus soja slagroom

Voor dit recept maakte ik de meringues zelf, maar je kan deze natuurlijk ook gewoon kopen. Dan ben je al helemaal in no time klaar.

Maak je ze wel zelf, begin daar dan mee. Zet de oven op 100 graden. Split de eieren en doe de eiwitten in een beslagkom. Klop ze met de kristalsuiker en vanillesuiker op, totdat je er stijve pieken mee kan maken. Snijd de citroen door de helft en druppel ongeveer 1 theelepel aan citroensap in de kom. Mix het nog even goed door elkaar. Leg een vel bakpapier uit op een rooster. Maak van het meringue mengsel kleine bolletjes op het rooster. Zet ze in de oven voor ca. 1 uur, totdat ze mooi glanzen en je ze een beetje van de bakplaat kan afhalen. Haal ze dan uit de oven en laat ze even afkoelen.

Schil vervolgens de 2 mango's. Snijd de 1 in kleine blokjes, doe het in een schaaltje en zet het aan de kant. Pureer de andere mango fijn. Doe er nog wat citroensap (ca. 1 theelepel) doorheen. Was de frambozen en bramen en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Nu is het tijd om de glazen te gaan vullen. Lepel de mango mousse uit over de zes glazen. Kruimel de meringue uit over de glazen zodat er een mooi laagje is. Spuit nu wat slagroom in een laagje erboven op. Top het af met wat van de mangostukjes, frambozen en bramen en they are ready to eat!

Geniet er van!