Lasagne rolletjes

Een recept voor in het weekend; want het kost wel wat tijd om te maken. Maar dan heb je ook wat!

Lasagne rolletjes

Voor het maken van deze lasagne rolletjes heb je nodig voor vier personen:

1 pakje verse lasagne vellen
1 zak spinazie
2 blikjes cherry tomaten uit blik (van Mutti)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels Worcestersaus
1 pakje vegagehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
250 ml rode wijn
500 ml soja melk (ongezoet)
50 gram plantaardige boter
60 gram bloem
1 pakje basilicum
100 gram pecorino

Begin met het maken van de tomatensaus. Verhit in een wok wat olie. Snijd en schil de ui en knoflook. Fruit de ui in de pan en voeg als de uien glazig zijn de geperste teentjes knoflook toe.  Giet de wijn en de cherry tomaten in de pan. Voeg de worcestersaus, peper en zout toe en laat het geheel zachtjes koken voor zeker 15 minuten.

Ondertussen bak je in de pan het vegagehakt op en zet apart in een schaaltje. Bak in dezelfde pan de spinazie en zet ook die aan de kant. Rasp de pecorino.

Nu wordt het tijd voor de bechamelsaus! Smelt de boter in een pannetje en meng de bloem erdoor heen. Roer goed door op een laag vuur voor ongeveer 2 minuten. Als het een goed een geheel is geworden voeg een scheut melk toe. Roer goed door totdat de melk is opgenomen en voeg weer een scheut melk toe. Herhaal dit totdat alle melk op is. Roer nog ongeveer 2 minuten door terwijl het op laag vuur kookt en zet daarna het vuur uit. Verwarm de oven voor op 160 graden.  

Proef de tomatensaus en breng eventueel op smaak met wat suiker en/of zout en peper. Giet de tomatensaus in een diepe ovenschaal. Leg op een snijdplank een paar van de verse lasagne vellen uit. Bedek allereerst met een laagje bechamelsaus, vervolgens met wat spinazie en vegagehakt over het grootste gedeeltje van de lasagne vel. Laat wat ruimte aan het begin en aan het einde zodat de vulling niet eruit loopt als je zo gaat rollen. Strooi er nog wat pecorino over. Nu rol je het lasagne vel op vanaf de korte kant. Houd goed vast en snijd met een scherp mes de rol in vieren. Deze rolletjes plaats je vervolgens voorzichtig rechtop in de tomatensaus. Herhaal dit voor alle lasagne vellen. Als het goed is komt de saus uiteindelijk mooi tot aan de bovenkant van de rolletjes.

Strooi nog wat pecorino en basilicum over de rolletjes en zet in de oven voor ca. 30 minuten.

Overigens, dit recept bevat niet genoeg pasta om aan de hoeveelheid koolhydraten te komen die ik nodig heb. Daarom zou ik aanraden dit met een stokbrood te serveren, die kan je gebruiken om in de tomatensaus te dippen.

Eet smakelijk!

P.s. Mocht je minder tijd hebben: de zelfgemaakte tomatensaus kan je natuurlijk vervangen door een variant uit de winkel.