Kruidnoten

Een recept voor kruidnoten. Want als je ze deze week niet gaat bakken, wanneer dan wel? Lekker en snel gemaakt, het meeste werk is nog het rollen van alle kruidnootjes. Ohja, en het recept is vegan!

Je hebt nodig voor een volle bakplaat:

250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkere basterdsuiker
1,5 eetlepel koekkruiden
Snufje zout
125 gram plantaardige boter
4 eetlepels sojamelk

Doe het zelfrijzend bakmeel, donkere basterdsuiker en de koekkruiden samen met een snuf zout in een beslagkom. Meng het geheel door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en de 4 eetlepels sojamelk, en kneed het geheel met je handen tot een gladde bol deeg.

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Zet een rooster met een vel bakpapier klaar. Maak van de bol deeg kleine bolletjes (ca. 1 cm); de kruidnoten! Ze worden nog groter met het bakken, dus leg ze ook wat verder uit elkaar op het bakpapier.

Zet de kruidnootjes in de oven voor ca. 15-20 minuten, totdat ze mooi gekleurd zijn. Laat ze iets afkoelen voordat je ze gaat eten.

Geniet er van!