Kipwraps met limoenmayo
Echt een goed zomerrecept, lekker fris en niet te moeilijk!
8 wraps
4 (vega) krokante kipschnitzels
1 limoen
3 eetlepels mayo
1 mango
1 komkommer
2 tomaten
IJsbergsla
1 bosje radijsjes
Witte wijn azijn
Schep suiker
En voor de guacamole:
2 avocado's
1 tomaat
1 kleine rode ui
1 knoflookteen
1 limoen
Koriander
Tobasco
Worcestersaus
Begin met het wassen van de radijsjes. Snijd de onder- en bovenkant eraf en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Leg ze in een schaaltje en giet er wat witte wijn azijn bij (totdat de radijsjes bedekt zijn) en schep er een flinke schep suiker en een snufje zout bij en roer goed door. Zet er vervolgens een zwaarder schaaltje bovenop, zodat je het geheel in elkaar duwt. Dit kan je ook al eerder van te voren maken, dan trekt het nog beter in.
Vervolgens ga je aan de slag met de guacamole. Snipper de kleine rode ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado's door de helft en verwijder de pit en de schil. Doe deze in een kom, samen met de uit en de knoflook. Sprenkel ongeveer de helft van de limoen erbij, een paar druppels tabasco en worcestersaus. Voeg nog een paar blaadjes koriander toe en pureer het geheel met een staafmixer fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes en roer deze er ook doorheen. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog meer limoen en/of tabasco toe. De guacamole is klaar!
Meng de mayo met de uitgeperste limoen in een schaaltje en roer goed door elkaar totdat het limoensap is opgenomen.
Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes. Bak vervolgens de krokante kip (vega)schnitzels en spoel de radijsjes met water af.
Bouw de wrap met de guacamole, ijsbergsla, tomaat, komkommer, limoenmayo, wat mango stukjes, de (vega) kip en wat radijsjes. Top nog met wat chilisaus en koriander en je hebt een zomerse wrap op tafel!
Eet smakelijk!