Kippengehaktballetjes

Een lekkere snack voor bij een borrel!

Kippengehaktballetjes

Of je maakt ze voor in deze pasta, ook lekker. In dat geval wil je misschien wel het recept halveren.

Voor ongeveer 30 gehaktballetjes heb je nodig:

Gekruid kippengehakt 600 gram
Zongedroogde tomaten (gebruik er 7-8 uit een potje)
Basilicum (2 takjes, zo'n 8 blaadjes)
1 ui
1 teen knoflook
6 eetlepels paneermeel
Worcestershiresaus
Pecorino

Snipper het uitje fijn. Hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg in mengkom het gehakt, de fijngehakte tomaatjes en de paneermeel toe. Snipper de basilicumblaadjes erboven klein en pers ook de knoflookteen uit boven de kom. Voeg een scheutje Worcestershire saus toe en rasp tot slot nog een klein stukje pecorino boven de kom uit (1 cm bij 1 cm).

Nu is het tijd om te kneden! Kneed het gehakt met alle ingrediënten goed door elkaar. Als het gehakt nog heel plakkerig/nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe. Draai van het gehakt kleine balletjes (2cm bij 2cm), als het goed is haal je er circa 30 stuks uit.

Zet een koekenpan op hoog vuur met een scheut olie. Laat de olie heet worden en voeg de kippenballetjes toe. Draai de gehaktballetjes totdat ze overal dichtgeschroeid zijn. Zet het vuur laag, blijf de gehaktballetjes af en toe draaien totdat ze gaar zijn en mooi bruin zijn, voor ongeveer 15 minuten.

Serveer met wat chili saus om mee te dippen. Eet smakelijk!