Provençaalse kip uit de oven

Kip uit de oven, wie wordt daar nou niet blij van? Vandaag gemarineerd met citroen, knoflook en rozemarijn. Lees hieronder hoe!

Provençaalse kip uit de oven

Dit heb je nodig voor vier personen:

Kippenbouten
1 citroen
5 tenen knoflook
Takjes rozemarijn
Olijfolie
Peper & Zout

Was de citroen en snijd in plakjes. Ontvel de knoflook, snijd door de helft en haal het binnenste groene eruit. Dat maakt namelijk bitter. Snijd de knoflook in nog dunnere plakjes. Maak met een scherp mesje kleine inkepingen in het vel van de kip. Doe daar de plakjes knoflook in met een stukje tijm. Ik had het op 3 plekken gedaan, maar ik denk dat meer plekken nog meer smaak geeft. Giet wat scheuten olijfolie over de kip en maak af met wat peper en zout. Het lekkerste is als dit een paar uur kan intrekken.

Als je de kip gaat bakken, verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en bak in ongeveer 45 minuten af.

Eet smakelijk!