Kaneel sinaasappel koekjes
Voor zo'n 30 koekjes heb je nodig:
200 gr boter
100 gr lichte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
1 ei
1 sinaasappel
350 gr tarwebloem
Snuf zout
1 tl kaneel
Mix in een beslagkom de boter, de lichte basterdsuiker en de vanille suiker door elkaar totdat het een romig mengsel is geworden. Voeg het ei toe en mix door totdat het ei volledig is opgenomen in het botermengsel. Was de sinaasappel en rasp de schil - pas op dat je niet te veel van het wit van de schil mee neemt! Neem twee volle theelepels van de sinaasappelrasp en mix dit door het botermengsel. Voeg nu de tarwebloem, een snuf zout en 1 theelepel kaneel toe en mix door elkaar. Kneed het met je handen tot een mooie bal. Dek dit af en zet het een uurtje in de koelkast om te rusten.
Verwarm na dit uurtje de oven op 180 graden (boven en onderwarmte). Leg een aantal bakplaten klaar met daarop wat bakpapier. Meng in een bakje 50 gram lichte basterdsuiker met 2 theelepels kaneel. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol met een deegroller het beslag uit tot een dikte van ongeveer 4 millimeter. Druk met koekjesvorm de koekjes uit het beslag en leg ze op de bakplaat. Rol de overblijfselen van het deeg uit tot een bal en rol ook deze weer uit met de deegroller. Druk hier weer koekjes uit en herhaal dit totdat het deeg op is.
Strooi met een lepeltje de kaneelsuiker uit over de koekjes en smeer het uit met de bolle kant van de lepel. Zet de koekjes vervolgens in de oven voor ca. 20 minuten. Kijk halverwege even of je ze wellicht moet draaien. Laat ze uit de oven even afkoelen en je kan ze daarna uitserveren.
Eet smakelijk!