Hazelnoten mokka taart
Hazelnoten passen bij de herfst, gebruik ze ook eens in je cake of taart.
Deze taart wilde ik altijd al eens zelf maken, maar nu we kilo's hazelnoten vers uit Turkije in huis hadden, moest het er ook wel van komen!
Deze taart maak je in 2 delen: eerst de cake en daarna de crème. Voor de cake heb je nodig:
250 gr boter
150 gr suiker
1 zakje vanille suiker
4 eieren
260 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr fijngemalen hazelnoten
Voor de crème gebruik je:
1 pakje violife creamy (200 gram)
80 gram poedersuiker
2 zakjes espresso mokka oploskoffie
En ter garnering:
Handje mokkaboontjes
Handje hazelnoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in en bestuif met wat bloem. Leg de 150 gram hazelnoten op een bakplaat, met bakpapier en rooster deze kort in de oven totdat de velletjes een beetje springen. De oven hoeft hiervoor nog niet volledig op temperatuur te zijn. Laat de hazelnoten even afkoelen.
Mix de boter met suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Breek 1 ei in de beslagkom en mix totdat al het ei is opgenomen in de boter. Herhaal dit voor de andere eieren. Maal de hazelnoten nu in een vijzel fijn. Voeg dit, samen met het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout, toe in de beslagkom. Spatel het geheel door elkaar. Doe het beslag in een taartvorm en bak in ca. 30 minuten af in de oven.
Nu gaan je aan de slag met de crème. Doe de twee zakjes oploskoffie in een mok en voeg een scheut heet water toe. Niet te veel water, want dan heb je kans dat de crème te waterig wordt! Meng het goed door elkaar en voeg het met de poedersuiker en violife in een kom. Roer goed tot een mengsel. Die violife klontert een beetje, dus goed kloppen! Als het mengsel nog te stevig is, voeg nog een klein beetje water toe.
Zodra de cake uit de oven komt, laat hem goed afkoelen. Daarna kan je de crème over de taart uitsmeren. Zorg dat je nog genoeg overhoudt van de crème (ca. 1/3e) om nog wat toefjes te maken met een spuitzak. Garneer de taart met wat mokkaboontjes en hazelnoten.
Eet smakelijk!