Groene risotto met zalm
Een risotto is altijd een goed idee als je het mij vraagt. In de zomer of lente is deze variant met asperges en zalm een aanrader.
Voor vier personen heb je nodig:
400 gram risotto
350 gram groene asperges
1 courgette
200 gram doperwten
400 gram spinazie
200 gram gerookte zalm
2 uien
2 tenen knoflook
4 kippenbouillonblokjes
Eventueel pecorino om eroverheen te schaven
Zet 2 liter water op met de bouillonblokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een grote koekenpan op het vuur met wat olie en bak de ui met knoflook aan. Zodra ze glazig zijn, bak je de risotto korrels even mee. Voeg een paar scheppen bouillon toe en roer goed door. Zet het vuur laag en blijf de risotto in de gaten houden. Is de rijst droog? Voeg dan nog twee scheppen bouillon toe. Blijf dit herhalen.
Was ondertussen de asperges, verwijder het onderste stukje en snijd de rest in stukjes. Zet een koekenpan op het vuur en bak de asperges ongeveer 3 minuten. Was de courgette en snijd in kleine stukjes. Bak de courgette nog een paar minuten mee. Snijd de plakjes zalm in stukjes.
Zodra de risottokorrel zacht genoeg is (je wilt er wel nog een kleine bite in hebben), voeg je de spinazie en doperwten uit de diepvries toe en roer er voorzichtig doorheen. Vervolgens voeg je ook de asperges, courgette en zalmstukjes toe en roer je het nog een keer door. Proef de risotto en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Met het uitserveren kan je eventueel nog wat pecorino erover raspen.
Eet smakelijk!
P.s. In dit geval maak ik de risotto zonder wijn, maar het is zeker ook een aanrader om na het kort aanbakken van de korrels een flinke scheut witte wijn eerst toe te voegen in plaats van bouillon.