Geroosterde spruitjes
Als bijgerecht voor 4 personen heb je nodig:
500 gram spruitjes
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels honing
1 theelepel chilivlokken
2 theelepels 5 spices poeder
3 steranijs
Zet een pan met water op. Was de spruitjes en snijd de onderkant eraf, waarmee je de buitenste blaadjes ook verwijdert. Zodra het water kookt, blancheer je de spruitjes een paar minuutjes, totdat ze mooi groen zijn, maar nog niet gaar. Giet de spruitjes af, spoel ze af met koud water. Laat ze uitleggen en doe ze in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de ovenschaal groot genoeg is zodat ze in 1 laag kunnen liggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Was de citroen en rasp de schil boven een bakje. Meng in het bakje 2 eetlepels olijfolie. Snijd de citroen door de helft en pers er wat sap uit. Doe twee theelepels citroensap in het bakje. Voeg daar aan toe de honing, chilivlokken en 5 spices poeder. Voeg nog wat zout toe en roer goed door elkaar. Giet het mengsel gelijkmatig uit over de spruitjes in de schaal. Leg de 3 steranijs op verschillende plekken in de schaal. Zet de schaal in de oven voor 10 minuten. Haal de schaal uit de oven, roer door en schenk de rest van de olijfolie uit over de spruiten. Strooi nog wat zout uit over de spruitjes. Zet de schaal weer in de oven, nu op de grilstand, 220 graden. Houd de spruitjes goed in de gaten, ze zouden binnen vijf minuten goed moeten roosteren. Mochten ze nog niet bruin geroosterd zijn, houd de schaal dan nog wat langer in de oven. Als ze mooi bruin zijn, zijn ze klaar. Verwijder de steranijs uit de schaal en serveer ze uit.
Eet smakelijk!