Gerookte zalm doperwten plaattaart

Een plaattaart met vrolijke kleuren! En ook nog eens lekker.

Gerookte zalm doperwten plaattaart

Weer terug uit een lange winterslaap! Hierbij een receptje dat leuk is om te maken met Pasen volgende week. Of sowieso nu het weer wat lekkerder weer aan het worden is. Het goede nieuws is ook dat dit in no time op tafel staat, je hebt alleen even een staafmixer nodig.

Dit heb je nodig voor 1 flamkuchen - ongeveer 12 stukjes:

1x flamkuchendeeg
2 kopjes doperwten (ca. 200 gram)
10 blaadjes munt (en nog een paar ter garnering)
1 sinaasappel
1 flinke eetlepel haver fraiche
100 gram gerookte zalm


Verwarm de oven voor op 215 graden hete lucht.

Begin met het maken van de doperwten spread. Was de sinaasappel, rasp de schil en pers daarna een helft van de sinaasappel. Doe het sap en de rasp in een kom en voeg daar de doperwten, de ca. 10 blaadjes munt en 1 flinke eetlevel haver fraiche aan toe. Pureer het geheel met de staafmixer en maak het geheel op smaak met peper en zout.

Leg de flamkluchen uit op een ovenplaat en bekleed het deeg met de doperwten spread. Zet het in de oven voor 10 minuten. Haal de flamkuchen vervolgens uit de oven, scheur (of snijd) de gerookte zalm in stukjes en verdeel gelijkmatig over de flamkuchen heen. Zet de plaat nog 1 minuut in de oven totdat de zalm ook wat warm is geworden. Haal de flamkchen uit de oven, en garneer met wat klein gescheurde muntblaadjes.

Eet smakelijk!