Gepofte knoflooksoep

Klinkt heftig qua smaak, maar eigenlijk is de soep zacht van smaak omdat de knoflook gepoft is.

Gepofte knoflooksoep

Het poffen in de oven haalt namelijk de scherpe randjes eraf en maakt de soep vol en zacht van smaak.

Voor een pan soep voor 4 personen heb je nodig:

1 bol knoflook
1 ui
2 blokjes kippenbouillon
1 pakje soja kookroom
Een paar steeltjes peterselie
Eventueel: 4 bacon reepjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de knoflooktenen uit de bol, maar laat ze wel in hun velletje zitten. Overgiet de knoflooktenen in een ovenschaal met een paar flinke scheuten olijfolie en zet ze voor ca. 40 minuten in de oven totdat ze gekleurd en mooi zacht zijn geworden.

Ondertussen snipper je alvast de ui en bak je de bacon in hoog vuur krokant. Hak ook de peterselie blaadjes alvast fijn.

Zet een soeppan op het vuur met een beetje olie en bak daarin de gesnipperde ui glazig en zet het vuur laag. Zodra de knoflook goed gepoft is kan je deze uit hun velletje halen, dat gaat als het goed is nu heel makkelijk, en voeg je het toe aan de soeppan. Giet 1,5 liter water samen met de kippenbouillonblokjes toe en laat het zachtjes koken. Pureer vervolgens met een staafmixer de knoflooktenen en ui in de bouillon. Voeg een paar scheuten van de soja kookroom toe en roer goed door. Maak op smaak met peper, zout en eventueel wat worcestersaus.

Serveer de soep met de krokant gebakken bacon en wat van de gehakte peterselie.

Enjoy!