Gemarineerde kippenvleugels
Deze gemarineerde, beetje sticky, kippenvleugels zijn zeker niet makkelijk om te eten, maar gelukkig wel heel smaakvol.
Voor vier personen heb je nodig:
600 gram kippenvleugels
2 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel rietsuiker
3 eetlepels sesamolie
75 ml sojasaus
gemberstuk, 4 cm
Eventueel ter garnering: 1 eetlepel sesamzaadjes en 1 stengel bosui
Eigenlijk is dit recept voornamelijk het maken van de marinade. Verder laat je de smaken intrekken en doet de oven het werk, lekker makkelijk!
Pak een ovenschaal en doe daarin de ketjap, honing, suiker, sesamolie en sojasaus.
Pers de twee tenen knoflook erboven uit. Schil het stuk gember, rasp het en voeg het toe aan de marinade. Roer het mengsel goed door elkaar, proef het en voeg eventueel naar smaak nog wat sambal en/of peper toe.
Haal de kippenvleugels uit de verpakking en leg ze in de ovenschaal met marinade. Gebruik een lepel om de marinade goed over de kip heen te gieten/in te wrijven. Dek af met folie en zet voor 30 minuten in de koelkast. Giet daarna nog een keer de saus over de kip en draai ze om. Na nog eens 30 minuten (maar hoe langer de marinade kan intrekken, hoe beter), kan je de oven gaan voorverwarmen op 180 graden.
Haal de folie van de ovenschaal en zet in de oven voor ca. 30 minuten. Draai de kippenvleugels nog een keer om na 15 minuten.
Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en fijngesneden bosui.
Eet smakelijk!