Geitenkaasfondue

Echt een gerecht wat past bij de herfst/winter: kaasfondue. Maar nu met geitenkaas!

Geitenkaasfondue

Vroeger hield ik niet van kaasfondue, maar misschien was het wel omdat ik er helemaal niet tegenkon. Maar van deze variant met geitenkaas word ik wel erg blij, jij ook?

Voor vier personen heb je nodig:

475 gram (geraspte) geitenkaas
100 gram zachte geitenkaas
400 ml witte wijn
1 teen knoflook
1-2 afbak stokbrood(en)
Groenten om mee te dippen, bijvoorbeeld:
1 (halve) bloemkool
150 gram snack worteltjes
1 halve komkommer
1 rode paprika

Eventueel: maizena om je fondue nog wat te laten indikken.

Verwarm de oven voor op de temperatuur die de verpakking van het stokbrood aangeeft.

Mocht je dit met bloemkool maken, begin met het klaarmaken van de bloemkool. Zet water op, verwijder de bladeren, snijd in roosjes en was de roosjes. Voeg toe aan het water zodra het kookt en kook de bloemkool in ongeveer 5 minuten gaar. Giet de bloemkoolroosjes af en zet ze weg. Was vervolgens de paprika en tomaat en snijd ze in dunne, lange reepjes. Zet de groenten alvast klaar in bakjes.

Ontvel de knoflookteen en snijd hem doormidden. Pak een fondue pan, of een pan met een dikke anti-aanbaklaag, en gebruik de opengesneden helften van de knoflookteen om de pan mee 'in te vetten'. Giet de witte wijn in de pan en breng het aan de kook. Stop de stokbroden in de oven en zet een timer.

Pak de geraspte kaas een strooi telkens in kleine gedeeltes de kaas in de wijn. Roer goed door met een garde totdat de kaas is opgelost. Ga zo door totdat de geraspte kaas op is en meng dan de zachte geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met wat peper. Haal de stokbroden uit de oven zodra de timer is gegaan en snijd ze in stukjes.

Eet smakelijk!