Gegrilde Shanghai Paksoi

Shanghai paksoi is de kleinere, groenere variant van gewone paksoi. En die kan heel goed even gegrild worden in de pan! Super makkelijk en smaakvol.

Gegrilde Shanghai Paksoi

Voor vier personen neem je:

2 Shanghai Paksoi
2 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook

Was de paksoi en snijd door de helft. Snipper de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en laat de olie erin goed heet worden. Leg de paksoi in de pan met de gesneden kan naar de bodem en bak even op hoog vuur goed aan. Voeg de soja saus toe en zet het vuur lager. Voeg nu ook de knoflook toe en bak op laag vuur nog zo'n 6 minuten (afhankelijk van hoe groot ze zijn). Mocht je het lekker vinden om ze nog een beetje zoeter te maken, kan je de laatste minuut nog een theelepel honing toevoegen in de pan.

Zelf had ik deze keer de paksoi eerst in de oven gedaan om ruimte op het fornuis te besparen: sprenkel dan direct de sojasaus en knoflook op de paksoi en zet in de oven voor 10 minuten op 180 graden, alvorens je ze nog even in de pan bakt of onder de grill stand zet.

Eet smakelijk!