Gazpacho

Niet alleen verfrissend, maar er zitten eigenlijk alleen maar rauwe groenten in, dus ook nog eens gezond. Je hebt er niet genoeg aan als avondeten, maar eet het als voorafje, of bij de borrel. Maak het wel wat van tevoren, zodat het goed koud kan worden in de koelkast. Voor vier personen heb je nodig:

1 komkommer
2 puntpaprika's
6 trostomaten (mooi rood!)
60 ml goede olijfolie
1 knoflookteen
2 eetlepels appelcider azijn
2 theelepels citroen
1 scheut worcestersaus
1 scheut tabasco
Ter garnering: 4 saté prikkers/prikkertjes (grootte is afhankelijk van het glas, maar je wilt dat de prikker blijft balanceren op de rand).

Haal met een dunschiller de schil van de komkommer af. Schil met de dunschiller 4 slierten van de komkommer en leg ze weg, die gebruik je straks voor de garnering.
Was de puntpaprika's en de tomaten. Verwijder bij de paprika de zaadlijsten en bij de tomaten de harde kern. Snijd de rest in stukken, ook van de komkommer, en doe het in een grote beslagkom. Ontvel de knoflookteen en pers deze uit boven de kom. Voeg de olijfolie, appelcider azijn, citroensap, worcestersaus en tabasco toe en mix met een staafmixer het geheel totdat het mooi glad is geworden. Maak op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast zodat je het goed koud kan serveren. Prik tot slot de slierten komkommer aan satéprikker zodat je een soort muizentrappetje hebt en leg ze afgedekt in de koelkast.

Schenk de gazpacho in de glazen vlak voor het uitserveren en leg de prikker met komkommer op het glas ter garnering.

Eet smakelijk!