Garnalen Gyoza's
Het is nog niet eens zo heel geleden dat ik voor het eerst gyoza's at, maar ik ben fan! Je kan ze kopen in de diepvries bij de toko, maar je kan ze ook zelf maken en vullen met wat je zelf het lekkerste vindt. Zoals ik deed met deze gyoza's met o.a. garnalen. En zo moeilijk is het niet!
Voor ongeveer 16 van deze Japanse dumplings heb je nodig:
16 wonton vellen (te koop in de diepvries bij de toko)
2 stengels bosui
Een handje koriander
200 gram rauwe knoflookgarnalen
Halve theelepel citroengras pasta (te koop bij grotere Albert Heijns)
Chili vlokken
Sojasaus of dumplingsaus om in te dippen
Heb je geen citroengras pasta? Dan kan je ook een citroengras stengel gebruiken en die fijnhakken. Of rasp een citroen en gebruik de rasp ter vervanging.
Begin met het ontdooien van de wonton vellen, totdat je het bovenste vel makkelijk van de stapel los kan halen.
Hak de bosui en koriander fijn en zet in een bakje weg, maar zorg ervoor dat je nog wat van de gehakte bosui overhoudt ter garnering. Hak vervolgens de knoflookgarnalen in kleine stukjes en voeg toe aan het bakje met de kruiden. Meng vervolgens met de halve theelepel citroengras en de chilivlokken (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben) en een snufje zout door elkaar.
Nu ga je de gyoza's vullen. Leg een wonton vel klaar en maak met twee theelepels een bolletje van het garnalenmengsel in het midden. Maak met wat water de randen nat en druk ze tegen elkaar. Zorg ervoor dat ze goed dichtgedrukt zitten. Nu kan je de gyoza een beetje induwen, zodat de ronde kant een beetje gaat golven aan de bovenkant. Leg de gyoza opzij en herhaal totdat de vulling op is.
Bak met een klein beetje olie de gyoza's aan totdat beide kanten lichtbruin zijn aangebakken. Giet vervolgens een laagje water in de pan en stoom ze met een deksel op de pan in een paar minuten gaar.
Leg ze uit op een serveerschaal en strooi de bosui erover uit. Serveer met sojasaus of dumplingsaus om in te dippen.
Geniet er van!